Skip to Menu Skip to Search Lépjen velünk kapcsolatba! Hungary Egyéb weboldalak és nyelvek Skip to Content

Élelmiszer-higiéniai vizsgálat az SGS-től – élelmiszer-biztonsági és élelmiszer-egészségügyi vizsgálatok teljes skálája, melyek segítségével bizonyíthatja, hogy megfelel a higiéniai előírásoknak.

Az élelmiszeripari szolgáltatók és gyártók számára kiemelt jelentőséggel bír, hogy védjék márkanevüket és megvédjék fogyasztóikat a szennyeződésektől. A szennyezőanyag, allergén és mikroorganizmus könnyen terjed, de a megfelelő kezelési eljárások és a hatékony vizsgálati rend minimálisra csökkentheti a szennyeződés kockázatát.

Tamponos mintát veszünk fogyasztói szinten, például étteremben, szállodában, kórházban és gyártó létesítményekben. A tamponokat elküldjük az ISO 17025 szabvány szerint akkreditált egyik laboratóriumunkba, ahol elvégzik a mikroorganizmusok és allergének vizsgálatát. Hagyományos és gyors mikroorganizmus- és allergénvizsgálati eljárásokat alkalmazunk.

Indikátorfajok

Fontos a költségek és az eredmények elkészülési idejének menedzselése; a késedelem elfogadhatatlan kockázatnak teheti ki a munkavállalókat és a fogyasztókat. Az indikátorfajok vizsgálatával intelligens módon lehet megállapítani az egészségügyi helyzetet – a körülmények úgy értékelhetők, hogy a szennyeződési problémákra és a további diagnosztikai vizsgálatok szükségességére már a korai szakaszban ráirányul a figyelmünk. Gyakran vizsgált indikátorok, többek között:

  • Összes aerobszám
  • Élesztőgomba és penész
  • Szulfitcsökkentő klosztidium
  • Fekális coliform
  • Enterobaktérium
  • Enterococcus spp.
  • Staphylococcus aureus
  • Kólibaktérium

Valamint a környezeti patogének nyomon követésére:

  • Salmonella spp.
  • Listeria spp.

Szabályozási követelmények

Az élelmiszer-biztonsági és -egészségügyi vizsgálatok a működési ország higiéniai előírásainak és a termék fajtájának függvényében eltérőek lehetnek. Szakértőink megfelelő tájékoztatást tudnak adni a vonatkozó vizsgálati szabályozásról és követelményekről.

A hatékony vizsgálat segítségével megelőzhető, hogy a szennyezett termék elérje a fogyasztót. A téves pozitív vizsgálati eredmények miatti termékmegsemmisítés kockázata csökkenthető. A nem megfelelő módon megtervezett és megvalósított vizsgálati program következtében a szennyezett termék akár be is kerülhet az ellátási láncba.

Az ISO 17025 szabvány szerint akkreditált élelmiszeripari vizsgálólaboratóriumaink globális hálózata eléréséhez lépjen kapcsolatba a helyi SGS irodával!