Az élelmiszeripari szolgáltatók és gyártók számára kiemelt jelentőséggel bír, hogy védjék márkanevüket és megvédjék fogyasztóikat a szennyeződésektől. A szennyezőanyag, allergén és mikroorganizmus könnyen terjed, de a megfelelő kezelési eljárások és a hatékony vizsgálati rend minimálisra csökkentheti a szennyeződés kockázatát.
Tamponos mintát veszünk fogyasztói szinten, például étteremben, szállodában, kórházban és gyártó létesítményekben. A tamponokat elküldjük az ISO 17025 szabvány szerint akkreditált egyik laboratóriumunkba, ahol elvégzik a mikroorganizmusok és allergének vizsgálatát. Hagyományos és gyors mikroorganizmus- és allergénvizsgálati eljárásokat alkalmazunk.
Indikátorfajok
Fontos a költségek és az eredmények elkészülési idejének menedzselése; a késedelem elfogadhatatlan kockázatnak teheti ki a munkavállalókat és a fogyasztókat. Az indikátorfajok vizsgálatával intelligens módon lehet megállapítani az egészségügyi helyzetet – a körülmények úgy értékelhetők, hogy a szennyeződési problémákra és a további diagnosztikai vizsgálatok szükségességére már a korai szakaszban ráirányul a figyelmünk. Gyakran vizsgált indikátorok, többek között:
- Összes aerobszám
- Élesztőgomba és penész
- Szulfitcsökkentő klosztidium
- Fekális coliform
- Enterobaktérium
- Enterococcus spp.
- Staphylococcus aureus
- Kólibaktérium
Valamint a környezeti patogének nyomon követésére:
- Salmonella spp.
- Listeria spp.
Szabályozási követelmények
Az élelmiszer-biztonsági és -egészségügyi vizsgálatok a működési ország higiéniai előírásainak és a termék fajtájának függvényében eltérőek lehetnek. Szakértőink megfelelő tájékoztatást tudnak adni a vonatkozó vizsgálati szabályozásról és követelményekről.
A hatékony vizsgálat segítségével megelőzhető, hogy a szennyezett termék elérje a fogyasztót. A téves pozitív vizsgálati eredmények miatti termékmegsemmisítés kockázata csökkenthető. A nem megfelelő módon megtervezett és megvalósított vizsgálati program következtében a szennyezett termék akár be is kerülhet az ellátási láncba.
Az ISO 17025 szabvány szerint akkreditált élelmiszeripari vizsgálólaboratóriumaink globális hálózata eléréséhez lépjen kapcsolatba a helyi SGS irodával!