Skip to Menu Skip to Search Lépjen velünk kapcsolatba! Hungary Egyéb weboldalak és nyelvek Skip to Content

Az SGS élelmiszeripari címkék felülvizsgálata segítségével csökkenteni tudja annak a kockázatát, hogy termékét a helytelen címkézés miatt visszautasítják.

Az Európai Unió és Amerika területén regisztrált termékelutasítások mintegy 40 százaléka a helytelen címkézésnek, míg a visszahívások körülbelül 30 százaléka a fel nem tüntetett allergéneknek köszönhető. Ezt a problémát két lépésben kerülheti el. Az első az, hogy tisztában van azzal, hogy egy adott termék összetevőinek feldolgozásakor bizonyos allergéneket alkalmaznak. A második, hogy helyesen tünteti fel ezeket a címkén.

A táplálkozási adatokat feltüntető címkézés értékeléséhez és a tápanyagokra és egészséggel összefüggésben tett megjegyzések ellenőrzéséhez kapcsolódó szolgáltatásaink biztosítják, hogy valamennyi összetevő rákerüljön a címkére. Ezenfelül, az élelmiszerek tápértékének ellenőrzése terén szerzett szaktudásunk segítségével hitelt érdemlően bizonyíthatja, hogy azokat az összetevőket használja fel, amelyek az adott országban engedélyezettek. Ezzel megtakaríthatja a termékvisszahívás okozta költséget, időveszteséget és a jó hírnevének esetleges csorbulását, miközben eleget tesz a szabályozói követelményeknek.

84 országban tudjuk elvégezni a helyes címkézés jogszabályok és helyes nyelvhasználat szerinti ellenőrzését. Azt is ellenőrizzük, hogy a feltüntetett adatok között a megfelelő összetevők szerepelnek-e. Az elemzés eredménye alapján üzleti partnereink össze tudják állítani a megfelelő tápértéktáblázatot. Szolgáltatásaink eredményeképpen a megadott országba szánt termék címkéjét esetleg át kell írni, de bizonyos esetekben akár úgy is dönthet, hogy inkább nem szállít a szóban forgó piacra.

Annak érdekében, hogy csökkentsük a jogszabályoknak való nem megfelelés kockázatát, a következő kritériumok szerint tudjuk felülvizsgálni címkéit, többek között:

  • Allergénekre vonatkozó előírásoknak való megfelelés
  • A leírásban szereplő megjegyzések jogszabályi megfelelősége – egészség, tápanyag
  • Identitásnyilatkozat – a megadott országban elfogadott szabványok alapján
  • Az összetevők címkén való feltüntetése
  • Címkeelrendezés
  • Tartalom nettó mennyiségére vonatkozó állítás
  • Tápértékelemzés és tápértékadatlap
  • Vállalkozás székhelye és neve
  • Letétbe helyezésre vonatkozó jogszabályok
  • Alkoholtartalom
  • Nyelvhasználat megfelelősége
  • Betűméret megfelelősége
  • Származási ország

Irodáink és vizsgálati létesítményeink hálózata az egész világra kiterjed, így mind globális, mind helyi szinten tudunk élelmiszeripari címke-felülvizsgálati szolgáltatást nyújtani.

A részletekért lépjen kapcsolatba velünk még ma!