Skip to Menu Skip to Search Lépjen velünk kapcsolatba! Hungary Egyéb weboldalak és nyelvek Skip to Content

Az élelmiszerek radioaktivitás-vizsgálatával az SGS garantálja, hogy az élelmiszerek és összetevőik biztonságosan fogyaszthatók és megfelelnek a nemzetközi radionuklid- határértékeknek.

Az olyan atomkatasztrófák, mint a 2011-es fukushimai, vagy az 1986-os csernobili fokozták a kormányzati, iparági valamint fogyasztói aggályokat az esetlegesen sugárszennyezett élelmiszerek és az ivóvíz biztonsága tekintetében. A legkorszerűbb radionukleid-vizsgáló laboratóriumaink ISO 17025-akkreditációval rendelkeznek, és segíthetnek Önnek kimutatni és megmérni a termékeiben esetleg jelenlévő, releváns radioaktív szennyeződést.

Hogyan kerülnek radioaktív izotópok a táplálékláncba?

Az élelmiszerek szennyeződésének három fő útja van:

  • Felszíni szennyeződés radioaktív részecskék telepednek meg a termények felületén, melyeket aztán elfogyasztanak az emberek vagy az állatok
  • Talajszennyeződés – a növények és a termények lebontják a szennyezett talajt vagy talajvizet
  • Vízszennyezettség – a tengeri vagy édesvízi fajok radioaktív részecskéket halmoznak fel a szennyezett vízből

Vizsgálati szolgáltatásaink biztosítják Önt a termék- és a személyes biztonságról, miközben minimálisra csökkentik a felelősségre vonás valószínűségét.

Milyen radioaktív elemeket lehet mérni?

Minden radioaktív elem mérhető. Egy eszközzel, például a Geiger-számlálóval, gamma spektrométerrel, folyadékszcintillátorral vagy proporcionális számlálóval képesek vagyunk mérni a kibocsátott sugárzást.

Miért válassza az SGS-t?

Az élelmiszer-biztonsági vizsgálatokban országos és nemzetközi szinten szerzett tapasztalatunkkal biztos lehet abban, hogy meg fog felelni az élelmiszerek radioaktivitására vonatkozó jogszabályoknak.

Mutassa meg elkötelezettségét az élelmiszer-biztonság iránt fogyasztóinak, beszállítóinak és minden érdekelt félnek az SGS radioaktivitás-vizsgálatával!