Skip to Menu Skip to Search Lépjen velünk kapcsolatba! Hungary Egyéb weboldalak és nyelvek Skip to Content

Élelmiszer-elemzés – ellenőrizze az élelmiszerek eredetét és hitelességét izotóp-elemzéssel.

Az élelmiszercsalás egyre nagyobb problémát jelent az élelmiszer- és italellátási lánc minden szakaszán. A fogyasztók ma jobban odafigyelnek a vásárolt élelmiszerek biztonságára, minőségére és forrására, mint valaha, ezért a vállalkozásoknak biztosítaniuk kell, hogy a címkéken feltüntetett adatok pontosak. Az élelmiszer-elemzés, az izotóp-elemzés alkalmazása az összetevők meghatározására segíthet a cégének megvédeni a jó hírnevét és erősíteni a vevők hűségét.

Fokozódó élelmiszercsalás

Az élelmiszercsalások elkövetői számos módszert alkalmaznak, hogy pénzügyi nyereségre tegyenek szert. Ilyen módszerek többek között az élelmiszerek rossz felcímkézése, dokumentumok hamisítása vagy hiánya, nem jóváhagyott eljárások alkalmazása, valamint a termékekhez való összetevők nem bejelentett összetevőkkel való lecserélése, hígítása, vagy nem bejelentett összetevők hozzáadása. Mivel a hazai beszállítóktól vagy egyes speciális földrajzi régiókból származó összetevőkért gyakran prémium árat kérnek, előfordul, hogy az élelmiszercsalást elkövetők olyan területekről származó összetevőket használnak, ahol alacsonyabbak az árak, vagy szintetikus anyagokkal helyettesítik őket. A gyakran hamisított vagy fel nem tüntetett élelmiszer-összetevők többek között az olívaolaj, a tej, a méz, a narancslé, a hal, a kávé és a gyógynövények és fűszerek.

Miért érdemes az SGS élelmiszer-elemzési szolgáltatását választani?

Az élelmiszer-elemzés az összetevők egyedi izotóp-ujjlenyomatának azonosítási eljárása, amely izotóparány-mérő tömeg-spektrométeres módszert (IRMS) alkalmaz. Ez az ujjlenyomat magában foglalja akár öt kulcsfontosságú elem arányát is – szén, nitrogén, oxigén, hidrogén és kén –, melyek mindegyikét befolyásolják a forrásanyag, a termelési eljárás és az eredet helyének környezeti feltételei. Ezért ez minden egyes összetevő esetében egyedi, és fel lehet használni a termelés helyének és a feldolgozás módjának meghatározására.

Az élelmiszer-elemzés a következőkre használható:

  • Összetevők földrajzi eredetének ellenőrzése
  • A címkén természetesként feltüntetett összetevők hitelességének vizsgálata
  • A be nem jelentett adalékanyagok mint például cukor azonosítása
  • Szintetikus műtrágyák használatának kimutatása organikus termékekben

Az eljárás segíteni fogja Önt a következőkben:

  • Élelmiszer-csalás elleni védelem
  • Kockázat csökkentése
  • Az ellátási lánc teljes felügyeletének fenntartása
  • Jó hírnevének megszilárdítása
  • Vevői hűség növelése

Páratlan tapasztalat az élelmiszerek vizsgálatának területén

Élelmiszereinek biztonságát, minőségét és fenntarthatóságát biztosító élelmiszer-vizsgáló szakembereink és laboratóriumaink globális hálózatának köszönhetően mi vagyunk a világ vezető vállalata az ellenőrzés, vizsgálat és tanúsítás területén. Segítünk Önnek biztosítani, hogy megfeleljen a szabályozásoknak és eleget tegyen vásárlói igényeinek.

Bővebb felvilágosításért lépjen velünk kapcsolatba még ma!