Skip to Menu Skip to Search Lépjen velünk kapcsolatba! Hungary Egyéb weboldalak és nyelvek Skip to Content

Gluténmentesség tanúsítási szolgáltatások az SGS-től – szerezzen független hitelesítést termékeinek gluténmentességéről, és ezáltal meg tud majd felelni a növekvő, fogyasztói igényeknek.

Gyorsan növekszik a gluténmentes termékek globális piaca. 2020-ben 5,6 milliárd dollár értékű volt, 2025-ra az előrejelzések szerint elérheti a 8,3 milliárd dollárt. Az Egyesült Államokban és Európában egyre több beteget diagnosztizálnak gluténérzékenységgel, mely fontos tényező a piac növekedésében. A szektor eredményessége azonban a fogyasztóknak abból a felismeréséből származik, hogy a gluténmentes élelmiszerek egészségesebbek, mint a glutént tartalmazók, továbbá ezen a területen az erős kiskereskedelmi jelenlét és kormányzati kezdeményezések is ösztönzik a keresletet. A tanúsítás megszerzésével biztosítja a gluténmentes élelmiszereket kereső fogyasztókat, hogy az Ön termékei megfelelnek a követelményeknek.

Miért érdemes az SGS tanúsítási szolgáltatásait választania?

Mi vagyunk az egyetlen tanúsítási szerv, amely a gluténmentes tanúsítási rendszerek azon széles választékát kínálja, melyből kiválaszthatja az Ön egyedi elvárásainak leginkább megfelelőt. A gluténmentességi auditok és az egyéb élelmiszerbiztonsági auditok integrálásával egyszerű megoldást nyújtunk az auditáláshoz és a tanúsításhoz. Független harmadik félkénti tanúsítást biztosítva nyújtunk megoldást arra, hogy kiemelkedjen versenytársai közül, és fokozza a gluténérzékeny fogyasztók bizalmát az Ön termékei iránt.

Gluténmentesség tanúsítási szervezet

A Gluténmentesség tanúsítási szervezet (Gluten-Free Certification Organization, GFCO) sok ezer terméket tanúsít. Ezt az önkéntes programot 2005-ben fejlesztette ki az észak-amerikai Gluténérzékeny Csoport (Gluten Intolerance Group, GIG), egy non-profit egyesület, amelyet magánadományokból alapítottak. A kiskereskedők, gyártók és gazdálkodók kiválasztásakor a GFCO minőségértékelési és ellenőrzési intézkedéseket alkalmaz, hogy a fogyasztókat garantálja az élelmiszerek biztonsága felől. A tanúsítás magában foglalja a kockázatértékelést, az üzemi auditokat, valamint a berendezések és a termékek vizsgálatát az üzemben és a fogyasztók vásárlási helyén. A GFCO logót viselő termékek legfeljebb 10 ppm glutént tartalmazhatnak.

További tudnivalók a GFCO-ról.

Élelmiszer-biztonsági és tanúsítási szolgáltatások világvezető vállalata

Széleskörű tapasztalattal rendelkezünk az élelmiszer-ipari auditálási és tanúsítási szolgáltatások nyújtásában, világszerte. Magasan képzett, nemzetközi auditorcsapatunk segít Önnek biztosítani, hogy termékei és szolgáltatásai megfeleljenek a legmagasabb biztonsági és minőségi követelményeknek.

További részletekért lépjen velünk kapcsolatba!