Skip to Menu Skip to Search Lépjen velünk kapcsolatba! Hungary Egyéb weboldalak és nyelvek Skip to Content

UTZ tanúsítás az SGS-től - nyilvánítsa ki szervezetének elkötelezettségét a felelős mezőgazdasági termelés és a kávé-, kakaó- és teatermékek felelős beszerzése iránt.

A fogyasztók ma minden korábbinál inkább tudni akarják, honnan származnak az általuk vásárolt élelmiszerek. Tudni akarják, hogy mit termelnek felelős módon úgy, hogy közben nem károsítsák a környezetet és ne zsákmányolják ki a munkásokat. Az UTZ Tanúsítás egy globális tanúsítási program, amely meghatározza a felelős mezőgazdasági termelés, kávé-, kakaó- és teabeszerzés mércéit.

Az UTZ által jóváhagyott tanúsító testületként auditálhatjuk az Ön szervezetének beszállítói láncát, a termelőktől kezdve a raktári szolgáltatókon, kereskedőkön, exportőrökön, importőrökön keresztül egészen a gyártó/feldolgozó és kiskereskedelmi szervezetekig. Az UTZ által tanúsított termékek révén demonstrálhatja:

  • A fenntartható üzleti tevékenység iránti elkötelezettségét
  • Társadalmi felelősségvállalását
  • A helyes mezőgazdasági gyakorlatot
  • Nyomonkövethetőség

A fenntartható módon kínált kávémennyiség egyharmada rendelkezik UTZ tanúsítással, a tea- és kakaótermékek iránti kereslet pedig gyors ütemben nő. Akármilyen szerepet is játszik cége az ellátási láncban, módja van arra, hogy UTZ tanúsítást kérjen, és élvezze az annak betartásából fakadó előnyöket:

  • Hozzáférés új piacokhoz
  • Javuló termelékenység
  • Javuló minőség
  • Jobb árak

Az UTZ, melynek jelentése "jó" quiché, egy maja nyelven, tanúsítja a szociális és környezetvédelmi szabványoknak való megfelelést a kávé-, kakaó- és teatermékek terén, a nagy márkanév-tulajdonosok és fogyasztók elvárásai szerint. Az UTZ-nek a felügyeleti láncokra vonatkozó előírásai meghatározzák a nyomonkövethetőség kritériumait és ellenőrzési pontjait az UTZ által tanúsított termékeknél, ezzel megalapozzák a hitelességi és fenntarthatósági előírások teljesítését és engedélyezik az UTZ logó használatát.
 

Miért érdemes igénybe venni az SGS UTZ tanúsítási szolgáltatásait?

Akkreditált UTZ tanúsítási testületként megadhatjuk az Ön szervezetének a felhatalmazást UTZ tanúsított termékek kereskedelmére azzal, hogy auditálást és tanúsítást végzünk az UTZ Magatartási Kódexe és Felügyeleti Lánc előírásai szerint. Minden olyan szervezetet tanúsítani kell, amely törvényesen birtokol, feldolgoz UTZ termékeket, és/vagy valamilyen kijelentést tesz ezekkel kapcsolatosan.

Lépjen kapcsolatba az SGS-sel és tudja meg, hogyan segíthetünk Önnek az UTZ tanúsítási követelmények teljesítésében.