A mikotoxinok a természetben előforduló gombák anyagcseretermékei, amelyek károsíthatják az állatok és az emberek egészségét. Ilyenek például az aflatoxinok, az ochratoxin, a deoxinivalenol, a fumonizinek és a trichotecének. Világszerte számos mikotoxinra vonatkozóan állapítottak meg szabályozási határértékeket. E határértékek be nem tartása az emberek vagy állatok káros kitettségéhez, valamint az élelmiszer- vagy takarmányipari vállalkozásának károsodásához vezethet.
Megbízható mikotoxinelemzéssel biztosítjuk, hogy az Ön élelmiszer- és takarmánytermékei megfeleljenek a vonatkozó nemzetközi előírásoknak. Korszerű vizsgálóberendezéseink mind az enzimhez kötött immunoszorbens tesztek (ELISA), mind a folyadékkromatográfiás technikák alkalmazásával azonosítják és számszerűsítik a mikotoxinok szintjét a legkülönbözőbb élelmiszer- és takarmánytípusokban:
- Szárított gyümölcs
- Gyümölcs és gyümölcslevek
- Kávé
- Magvak
- Gabonafélék
- Tej és tejtermékek
- Dió- és mogyorófélék
- Fűszerek
- Olajos magvak
- Olajok és keményítőtermékek
Az SGS a minőség és a feddhetetlenség mércéjeként ismert. Bárhol is tevékenykedjen a világon, mi minden lépésben támogatjuk Önt - a nyersanyagoktól a végtermékig - és segítünk abban, hogy biztonságos, kiváló minőségű és megfelelő termékeket szállítson a globális piacokra.