Skip to Menu Skip to Search Lépjen velünk kapcsolatba! Hungary Egyéb weboldalak és nyelvek Skip to Content

Az SGS vizsgálatokat végez az oldott anyagot tartalmazó szárított gabonatörköly (DDGS) minőségét illetően paraméterek egész skáláját értékelve.

A DDGS elemzéséhez az Analitikai Kémikusok Egyesülete (AOAC) által validált módszereket használunk, hogy biztosítsuk az Ön szabályozásoknak való megfelelését és magas színvonalú termelését.

Rendszeresen végzünk vizsgálatokat a következő minőségi paraméterekre:

Aminosavak

Mivel az aminosavak elősegítik az álllatok hatékonyabb fehérje-előállítását, mi azt a döntő fontosságú elemzést kínáljuk, amely lehetővé teszi az Ön számára, hogy megbecsülje a takarmányadagok aminosav szintjeit.

Antibiotikum szermaradékok

Segíthetünk Önnek a penicillin, a virginiamycin és más olyan antibiotikumok szintjeinek folyamatos ellenőrzésében, amelyek használatosak az etanol előálításában, de az állati takarmányokban korlátozás alá esnek.

Színérték

Értékeljük a DDGS színét az ipar által elismert Hunter vagy CIE skálák használatával. A színértéket befolyásolja a használt alapnyag, a hozzáadott oldott anyagok mennyisége, a szárítás ideje és hőmérséklete.

Ásványi anyagok

Az olyan ásványi anyagok, mint a kalcium, réz, vas, magnézium, mangán, foszfor, kálium, nátrium, kén, és cink szükségesek az állati táplálékban, hogy fenntartsák a takarmányok hatékonyságát, az állatok egészséges immunrendszerét és szaporodó képességét.

Mikotoxinok

A mikotoxinok a DDGS előállítása során koncentrálódhatnak, és mivel magas koncentrációik súyosan káros az állatokra, mi elvégezzük a szükséges vizsgálatokat. Validált enzim-kötött immunoszorbens esszé (ELISA) vizsgálatot és nagyteljesítményű folyadékkromatográfiás technikákat használunk az aflatoxin, dezoxinivalenol (DON), a zearalenon és más mikotoxinok mennyiségi meghatározására.

Részecskeméret

A DDGS takarmányokban történő használata során számos fontos tényezőt befolyásol a részecskeméret - köztük a keverési hatékonyságot, a tápanyag emészthetőségét és ízét, a granulátum minőségét. Vizsgálataink biztosítják, hogy a részecskeméret a lehető legjobb teljesítmény érdekében legyen optimalizálva.

Vegyelemzés (nedves labor)

Elvégzünk nedves labor vegyelemzéseket (pl. nyersfehérje-, zsír-, rost- és nedvességtartalom-elemzéseket), hogy lehetővé tegyük az Ön számára takarmányadagjai tartalmának meghatározását, mivel az összetételében következetes termék maximalizálja a hatékonyságot.

Lépjen kapcsolatba az SGS-sel most, s ismerje meg, DDGS elemzési szolgáltatásaink hogyan segíthetnek Önnek a minőség értékelésében és a szabályozásoknak való megfelelés biztosításában.