Share on LinkedInShare on LinkedInShare on FacebookShare on FacebookTweet thisTweet this

Közszféra

Kategóriák

Kis méretű menüMenü teljes méretben

Kis méretű menüMenü teljes méretbenKezdőlapKözszféraMinőség, egészség, biztonság és környezetFenntarthatóságKörnyezetvédelmi ellenőrzésekSMETA auditok

Vonatkozó linkek

SMETA auditok

Az SGS SEDEX tagok etikus kereskedelmi auditjával (SMETA) csökkenti az etikus kereskedelmet ellenőrző auditok terén a nélkülözhető kiadásokat.

A SEDEX (Supplier Ethical Data Exchange) web alapú rendszer arra lett tervezve, hogy segítse a szervezeteket kezelni a munkaügyi gyakorlatokra vonatkozó adatokat a beszállítói láncban. A tagoknak lehetőségük van közzétenni közvetlenül a SEDEX rendszerben a SMETA auditok jelentéseit, hogy azokat láthassák a vásárlók.

A SEDEX tagok megegyeztek egy legjobb gyakorlatokat leíró útmutatóban, amely egy általános módszer az auditrendszerek fejlesztéséért és az audit jelentések kölcsönös elfogadásának népszerűsítéséért. Az Etikus Kereskedelmi Kezdeményezés (ETI) alapvető irányelvein túl, a SMETA áttekinti a teljesítményt a bevándorló munkások munkához való joga, az irányítási rendszerek és bevezetésük, alvállalkozási kapcsolatok, otthoni munka és a környezeti kérdések terén is.

Az audit előtt hozzáférést kérünk az auditálandó helyen kitöltött önértékelési kérdőívhez. Ezt követően az audit körülbelül egytől négy napig tart a helyszínen, ez az alkalmazottak számától függ. Az audit végén egy kiigazító cselekvési tervet adunk a létesítménynek és egy teljes jelentést is átnyújtunk, amely, ha úgy kívánják, feltölthető a SEDEX adatbázisába. Miután az audit befejeződött, továbbra is együtt dolgozhatunk Önnel és igazoljuk a javasolt kiigazító intézkedések teljesítését.

Az SGS már régóta megkülönböztetett résztvevője a fenntarthatósági auditoknak számos kódexnek és szabványnak megfelelően. A SEDEX Associate Auditor csoport alapító tagjai közé tartozunk, amely a SEDEX-szel dolgozik, hogy növelje az auditáló eljárások és jelentések közti összhangot.

Tudjon meg többet arról, hogy az SGS SMETA auditjai miként segítik Önt és beszállítóit az etikus kereskedelmi követelményeknek való megfelelés fenntartásában.

Küldjön nekünk e-mailt
Supply Chain ManagementSupply Chain ManagementEnsure the effectiveness of your programs with SGS ...

Elérhetőségek

SGS Hungaria Kft

Feliratkozás

Jelentkezzen be, az SGS kiadványaihoz és hírleveleihez, amelyek az ön regiójából, és a világ minden tájáról érkeznek.
LEGYEN NAPRAKÉSZ.IRATKOZZON FEL MOST

Irodai adatbázis

Keresse meg az SGS irodákat és laboratóriumokat bárhol a világon az irodakereső térképpel.Hungary map
Irodakereső doboz